Polityka Prywatności Selana

Zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych z dnia 29 sierpnia 1997 (tekst jednolity z dnia 6 lipca 2002 r. – Dz.U. 2002.101.926), sprzedawca zobowiązuje się do ochrony danych osobowych.

 

I DANE OSOBOWE

Składając zamówienie w www.selana.pl, Klient dobrowolnie wyraża zgodę na przetwarzanie i wykorzystywanie swoich danych osobowych w celu realizacji zamówienia. Dane te nie będą przetwarzane ani wykorzystywane w żadnym innym celu.

W przypadku, gdy Klient wyrazi zgodę na przetwarzanie danych osobowych do celów marketingowych, wyraża tym samym zgodę na otrzymywanie informacji związanych z ofertą firmy i jej działalnością. Mogą być one wysyłane na adres e-mail lub na podany adres domowy.

 

Klient sklepu internetowego Selana znajdującego się pod adresem www.selana.pl  ma prawo w każdej chwili do wglądu w swoje dane, do ich zmiany oraz do zażądania zaprzestania ich wykorzystywania, a także ich natychmiastowego usunięcia. Wszelkie dane osobowe, które zostają udostępnione, są chronione w sposób rzetelny i niezawodny. Dostęp do tych danych posiada tylko ograniczona liczba osób, a osoby te są nieupoważnione do ich samodzielnej korekty lub zmiany oraz bez ściśle określonych potrzeb nie mają do nich dostępu. Dane te są wykorzystywane wyłącznie do realizacji zamówień. Nasz sklep korzysta z najbezpieczniejszych mechanizmów ochrony przekazywania danych (danych osobowych i danych o karcie kredytowej), jakie są aktualnie zalecane. Stosowanym przez nas protokołem jest protokół SSL, szyfrujący kluczem o długości 2048 bitów.

II BEZPIECZEŃSTWO TRANSAKCJI

Nad bezpieczeństwem płatności kartami kredytowym czuwa PayU. System autoryzacji kart płatniczych oraz przelewów bankowych w PayU to gwarancja dla naszych Klientów korzystających zarówno ze sklepu internetowego, a także tych, którzy dokonują płatności elektronicznych w sklepach stacjonarnych.

Bezpieczeństwo transakcji kartami zapewniają skuteczne zabezpieczenia transakcji – 3D Secure (Verified by VISA oraz MasterCardSecureCode), SSL 128 bitów (Secure Sockets Layer). System zapewnia wysokie bezpieczeństwo również dzięki rozwiązaniu, w którym numery kart płatniczych nigdy nie trafiają do sklepu internetowego i co równie ważne, nigdzie nie są one przechowywane.

Bezpieczeństwo transakcji dokonywanych za pomocą przelewów bankowych jest zapewnianie przez zastosowanie 128-bitowego protokołu SSL, jak również przez procedury identyfikacji klienta w banku (login, hasło, hasło jednorazowe). Dokonując przelewu, Klient loguje się bezpiecznie bezpośrednio na stronie swojego banku. Informacje o jego profilu posiada tylko i wyłącznie jego bank.*

Pracownicy Sklepu internetowego Selana dysponują jedynie danymi teleadresowymi i adresem, pod który zakupione produkty mają zostać wysłane. Pracownicy Sklepu Selana na żadnym etapie realizacji zamówienia nie mają dostępu do informacji związanych z numerami kart kredytowych oraz danymi z nimi związanymi.

 

III COOKIE I DANE EKSPLOATACYJNE

Pliki cookie  umożliwiają między innymi sprawne poruszanie się po stronie internetowej, a także przechowują wcześniej wybierane przez Użytkownika preferencje na całej ścieżce zakupowej. Umożliwiają zapamiętanie na czas trwania wizyty lub wielokrotnych wizyt wybory Użytkownika. Pliki cookie przyspieszają poruszanie się po witrynie.

 

IV TREŚCI WIDOCZNE NA STRONIE

Wszystkie treści znajdujące się na stronie internetowej sklepu www.selana.pl stanowią własność Rubicello Marek Przewoźnik, ul. Rynek 1339-230 BrzostekNIP: 8721012109. Zabrania się kopiowania i publikowania ich na innych podstronach, chyba że właściciel strony lub osoby go reprezentujące wyrażą na to zgodę.

 

V ZDJĘCIA ORAZ PROJEKTY

Zawarte na stronie www.selana.pl grafiki, projekty, aranżacje, wizualizacje stanowią własność Rubicello Marek Przewoźnik, ul. Rynek 1339-230 Brzostek NIP: 8721012109. Zabrania się kopiowania i publikowania ich na innych podstronach, chyba że właściciel strony lub osoby go reprezentujące wyrażą na to zgodę.